torstai 26. marraskuuta 2015

Parmesanilla ja kvinoalla paneroitu broileri (gluteeniton)









Aiheuttaako paneroitu broileri sinussakin samoja ajatuksia kuin minussa:
rasvaista, epäterveellistä, amerikkalaista ja takuulla ei gluteenitonta?
Broileria ei kuitenkaan tarvitse paneroida vehnäjauhoissa ja uppopaistaa
rasvassa. Paneroidut broilerifilet voivat jopa olla terveellisiä proteiinipommeja,
kuten nämä todella maukkaat proteiinirikkaalla ja gluteenittomalla kvinoalla
paneroidut mehukkaat broilerifilet.

Kvinoa tosiaan tekee paneroinnista todella rapsakan ja terveellisen.
Parmesan tuo mukaan rutkasti makua ja aromia. Ja kun filet paistetaan uunissa
eikä pannulla, ne eivät ole rasvaisia. Minä tarjoan näitä yleensä raikkaan salaatin
kera, jolloin kokonaisuus pysyy kevyenä. Suosittelen kokeilemaan!
Tällä ohjeella fileitä tulee noin neljälle.


Tarvitset:
4-5 ohuehkoa broilerinfiletä
3,5 dl laktoositonta maitoa
1,5 dl perunajauhoja
suolaa
1,5 tl kuivattua persiljaa
0,5-1 tl inkivääriä
muita mausteita oman maun mukaan
3 munaa
2,5 dl kvinoaa keitettynä (raakatilavuus, kypsänä noin tuplat)
noin 1 dl vähälaktoosista parmesanjuustoa
iso nippu hienonnettua basilikaa
teriyakikastiketta
rypsi- tai oliiviöljyä


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti
tilkalla öljyllä. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta se sitten suolalla,
inkiväärillä ja muilla haluamillasi mausteilla. Aseta kvinoa lautaselle ja sekoita joukkoon
0,5 dl parmesania ja pieneksi pilkottu basilika. Laita lautanen sivuun.
Laita broilerifileet ja maito kulhoon ja laita ne sivuun.
Mittaa perunajauho lautaselle, laita sekaan hieman suolaa ja kuivattu persilja. sekoita
ja laita sivuun. Vatkaa munat sekaisin ja laita nekin omalle lautaselleen.
Paneroi sitten broilerit. Ota yksi broilerifilee, pyöräytä se perunajauhoseoksessa niin, 
että jokaiseen kohtaan tarttuu jauhoja, ravista hieman, kasta file munaan ja lopuksi
laita se kvinoaan. Painele kvinoa kiinni broileriin.
Nosta sitten broilerifile leivinpaperille ja toista sama kaikille fileille.
Kun kaikki broilerit on paneroitu, ripottele niiden päälle vielä parmesania.
Paista fileitä sitten 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Näistä tuli todella maukkaita, ja ne maistuivat oikeastaan entistä paremmilta
seuraavana päivänä, joten tee heti kunnon satsi.


** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
 ** Kurkkaa Muotoseikka-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti