Riisikakku on tylsä - sitä ei käy kieltäminen.
Se on kuitenkin todella näpsäkkä välipala gluteenitonta ruokavaliota
noudattavalle, ja se antaa paljon variaation mahdollisuuksia.
Minä syön riisikakkuja aamiaiseksi ja välipalaksi, ja olen oppinut tuunaamaan
niistä kaikenlaisia kokonaisuuksia.
Riisikakusta saa ruokaisan, kun sipaisee päälle vaikka hieman majoneesia ja
pari siivua savukalkkunaa, ja päälle leikkaa pari tomaattisiivua.
Lempparini riisikakkutuunauksista on kuitenkin tämä homejuustoinen
riisikakku. Kakun päälle sipaistaan ensin ihan vähän oliiviöljyä, jonka
jälkeen siihen levitetään veitsellä ohut kerros laktoositonta homejuustoa.
Tässä kohtaa täytyy jälleen muistuttaa, että pehmeät juustot ovat vatsavaivaisille
pahempia kuin kovat, joten juuston kanssa kannattaa ottaa iisisti.
Riisikakku-unelman kruunaavat erilaiset yrtit, joita suosittelen laittamaan
runsaasti. Erityisen maukas tässä on timjami. Kokeile ihmeessä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti