tiistai 14. lokakuuta 2014

Feta-pinaatti-frittatat





Munakkaat ovat erittäin olennainen osa fodmappaajan ruokavaliota, sillä
 niissä on paljon proteiinia ja niihin voi laittaa käytännössä mitä vain, mitä
vatsa kestää. Tämä ohje on mukaelma ohjeesta, joka on peräisin rakkaan ystäväni huikeasta ruokablogista Tiskivuoren emäntä (klik!). Olen muokannut ohjeesta sellaisen, että se sopii
hyvin juuri vatsaongelmaisen ruokavalioon. Ohjeella tulee noin 8 frittataa, eli pikkumunakasta.
Kiitos tämän reseptin lainasta, rakas Tiskivuoren emäntä!


Ainekset:
6 kananmunaa
100g laktoositonta fetajuustoa
150g pakastepinaattia 
50 g laktoositonta juustoraastetta, mielellään kovasta juustosta
sormisuolaa
mustapippuria
basilikaa

Riko munat kulhoon ja vatkaa ne rikki haarukalla. Lisää joukkoon kuutioitu feta, pinaatti, juustoraaste ja mausteet sekä yrtit. Kaada massa tasaisesti muffinssivuokiin. Tarvitset joko silikoniset
muffinsivuoat tai sitten metallisen vuoan, jonka jokaiseen "koloon" laitat myös paperisen vuoan.
Pelkkä paperinen vuoka ei oikein pysy kasassa. Paista frittatoja180 asteessa noin 25 minuuttia.

Syö lämpimänä tai tarjoa kylmänä.

Jos vatsasi ei kestä laktoositontakaan fetaa, koeta laittaa mukaan parmesania.
Kovempi juustolaatu on hellempi stressivatsalle, sillä se sisältää
vähemmän fodmapeja.



1 kommentti:

  1. Ehdottomasti muuten toimii silikonivuoissa paremmin kuin paperivuoissa. Ne silikonivuoat ovat tosi käteviä, itsekin olen tämän ohjeen tekemisen jälkeen saanut kaappiini sellaiset.
    Äitini muuten teki näitä eilen ilman pinaattia ja tuplafetalla - tuli aivan eri makuista ja ihan törkeän hyvää! Eli fetan määrän lisääminen ei ainakaan ole huono idea. :)

    VastaaPoista