sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Feta-tonnikalapasteijat (gluteeniton)






Joskus on kiva tehdä ihan perinteisiä herkkuja ja muokata vanhoja reseptejä
sopimaan fodmap-ruokavalioon ja refluksikoille.
Tämä todella on perinteinen ohje, jota voi muokata täytteiden osalta
moneen makuun. Itse valitsin tonnikala-fetatäytteen, koska se on minun
makuuni, helppo valmistaa eikä se sisällä juurikaan fodmapeja.

Refluksikollehan voitaikina ei ole paras mahdollinen herkku, mutta
tässä taikinassa on hieman tavallista vähemmän rasvaa.
Jos haluat kokeilla pasteijoita, syö niitä vain yksi kerrallaan.

Ohjeesta syntyy noin 15 pasteijaa.


Taikinaan tarvitset:
300 g rasvatonta vähälaktoosista tai laktoositonta maitorahkaa
200 g margariinia
4  dl  gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semperin Fin mixiä
(jos sekoitat itse, käytä esim. riisijauhoja ja kaurajauhoja)
1  tl leivinjauhetta
1,5 tl psylliumia
1 tl kuivattua persiljaa

Täytteeseen tarvitset:
3/4 dl pitkäjyväistä riisiä
150 g tonnikalaa (paloina vedessä)
2 munaa keitettynä
100 g vähärasvaista vähälaktoosista fetajuusto
1 puska hienonnettua tilliä
sormisuolaa tai muuta karkeaa suolaa


Sulata margariinia pieni tovi mikrossa, jotta se pehmenee.
Sekoita se sitten rahkaan kulhossa sähkövatkaimella tai lastalla.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne rahka-margariiniseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Itse käytin sähkövatkaimen taikinakoukkkua, ja se toimi hyvin.
Taputtele taikina leivinpaperille suorakaiteen muotoon ja kääri leivinpaperi sen ympärille.
 Nosta jääkaappiin kovettumaan.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä se. Keitä munia 12-15 minuuttia ja
laita ne kylmään veteen seisomaan. Kun ne ovat jäähtyneet, kuori ja pilko pieniksi
paloiksi. Refluksikon kannattaa jättää keltuainen pois ja käyttää vain valkuainen.
Kaada tonnikalasta vesi pois ja hienonna se haarukalla jäähtyneen riisin ja munien joukkoon.
Riko myös fetat haarukalla kulhossa ennen lisäämistä täytteeseen.
Lisää tilli, ja suolaa makusi mukaan.

Kauli taikina 2-4 millin paksuiseksi levyksi käyttäen paljon jauhoja apuna.
Käytä muottina vaikka purkkia tai mukia, jonka halkaisija on noin 7-10 cm ja painele sillä taikinasta kiekkoja. Nosta kiekot leivinpaperille, laita niille täytettä ja sulje pasteijat huolella märin käsin.
Jos taikina halkeilee, lisää vettä käsiisi ja paikkaa mahdolliset reiät sen avulla.
Voitele pasteijat munalla ja paista uunissa 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Nauti vaikkapa inkivääriteen kanssa.





  ** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
 ** Kurkkaa muotoseikka\-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Olen joskus törmännyt myös valmiiseen, gluteenittomaan voitaikinaan, mutta tietenkin saa parempaa jos tekee itse. :)

    VastaaPoista