Pahoittelut, että blogissa on ollut kovin hiljaista. Kesän riemut imaisivat minut
mennessään, ja vasta nyt syyskuussa on ollut aikaa pysähtyä puuhailemaan
myös omassa keittiössä.
Lempiruokalistalleni ilmestyi tänä viikonloppuna uusi ruoka.
Tämä kasvis-vuohenjuustovuoka oli melkolailla täydellinen kasvisruoka
juuri minun makuuni. Pidän simppeleistä kasvisruoista, joissa kasvikset on
jätetty melko suuriksi paloiksi, ja joukossa on jotain hyvänmakuista juustoa.
Tämä laatikko on helppo tehdä. Ei tarvita kuin pilkkominen ja kasaaminen.
Laatikon kypsyessä voit puuhailla ihan muuta. Ja tällaisille ruoillehan on ennen
kaikkea viikonloppusin tarvetta. Kokonaisuuden kruunaa vahva basilikan maku.
Tarvitset:
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
4 perunaa
3 porkkanaa
200g vähälaktoosista vuohenjuustoa
2 dl vähälaktoosista vähärasvaista ruokakermaa
suolaa
kuivattua persiljaa
kuivattua yrttisekoitusta oman maun mukaan
kunnon nippu tuoretta basilikaa
vähälaktoosista emmentaljuustoraastetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pilko munakoiso ja kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi kiekoiksi.
Pilko perunat ja porkkanat ohuemmiksi, noin 3-4 millin paksuisiksi paloiksi.
Voitele reilun kokoinen uunivuoka öljyllä ja lado siihen ensimmäinen kerros
vihanneksia. Ripottele päälle suolaa, yrttejä ja tuoretta, pilkottua basilikaa sekä
päällimmäiseksi murenna, leikkaa tai revi vuohenjuustopaloja.
Toista tällaisia kerroksia, kunnes vuoka on täysi.
Kaada ruokakerma tasaisesti kasvisten päälle ja ripottele viimeiseksi koko
komeuden pinnalle vielä reilusti juustoraastetta.
Paista 200 asteessa noin 55 minuuttia tai tunti.
Nauti heti lämpimänä. Päälle sopii älyttömän hyvin tuore basilika, joten älä unohda sitä.
Meille kiireisen lauantaiaamupäivän jälkeen tämä teki todella hyvin kauppansa.
** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
** Kurkkaa Muotoseikka-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **
** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
** Kurkkaa Muotoseikka-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **
Ihanaa! Löysin blogisi vasta ihan sattumalta, mutta just tällaista oon kaivannut :))) Tähän mennessä oon lähinnä soveltanut ruokaohjeeni itse, mutta oon jo jonkun aikaa kaivannut vähän vaihtelua ja monipuolisemmin raaka-aineita ja tän pohjalta on niin hyvä lähteä kokeilemaan uusia juttuja. Jei ^^
VastaaPoistaTosi mahtavaa, että löysit tänne! Toivottavasti ohjeista on apua ja iloa arjessa.
PoistaNams! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Mulla on vähän sellanen kesäkurpitsa + uunissa paistaminen = vetistä ruokaa -kokemus. Tässäkö ei jää vetiseksi vai itketitkö kesäkurpitsaa?
VastaaPoistaKikka on oikeastaan juuri siinä, että kannattaa jättää kesäkurpitsat ihan reilun kokoisiksi kiekoiksi. Samoin kuin munakoiso. Silloin ne eivät hajoa. Kesäkurpitsa pysyy parhaiten kasassa myös niin, että kuori pitää palaa kasassa, eli ei kannata pilkkoa pienemmiksi kuin kiekoksi. Paistumista kannattaa kytätä, etteivät vihannekset pehmene liikaa.
PoistaTässä kermaa on niin vähän, ettei ruoassa ole kovin paljon nestettä. Kokeile!
Tein tästä juuri kanaversion, vuohenjuuston tilalla kanasuikaleita. Oli ihan huippuhyvää, nam!
PoistaHyvä juttu! Täytyykin kokeilla niinkin tätä reseptiä.
PoistaMaukkaan kuuloinen! Ruokakerma on helppo vaihtaa laktoosittomaksi, emmentalraaste laktoosittomaksi mozzarella-raasteeksi, mutta entäs mitä suosittelet vuohenjuuston tilalle laktoosittomana?
VastaaPoistaEmmentalia saa laktoosittomana. Vuohenjuuston voi vaihtaa laktoosittomaan sinihomejuustoon. :)
PoistaTämä oli herkkua, olen tehnyt jo monta kertaa. Kiitos! Hieman muokkasin reseptiäsi lihaisaksi versioksi blogiini www.byminimaria.blogspot.fi. Siitäkin tuli tosi hyvää.
VastaaPoistaAinakin Kokkolan prismasta löyty vuohenjuustokin laktoosittomana :)
VastaaPoistaKiva kuulla! Pitääkin tsekata lähin Prisma. Ja hienoa, että olet jo ehtinyt useasti tekemään.
PoistaMulla tuli ohjeella tehden kyllä tosi vetistä...
VastaaPoista