maanantai 2. helmikuuta 2015

Kesäkurpitsa"spagetti" fetalla ja katkaravuilla







"Herra varjele!" Oli pakko parahtaa ääneen, kun maistoin
ensi kerran tätä kesäkurpitsasta tehtyä "spagettia"
fetalla, katkaravuilla ja pestolla. Jos yhteen ruokaan voi
laittaa kaikki suosikkimakuni, ne ovat tässä.

Gluteeniyliherkkä voi valita kaupan hyllystä gluteenittoman
spagetin, jossa on rutkasti ilmaa hinnassa, tai sitten
tehdä spagetin terveellisemmin kesäkurpitsasta.
Tässä annoksessa ei siis ole lainkaan pastaa, vaan kesäkurpitsasta
vuollaan pitkiä spagetinomaisia suikaleita pastaa muistuttavaksi
mutta huomattavasti terveellisemmäksi ja kevyemmäksi pohjaksi.

Jos haluat annoksesta juhlavamman, vaihda katkaravut jättikatkaravuiksi.

Sananen pestosta. Valmiissa pestossahan on valkosipulia. Niin pieni määrä
ei aiheuta minulle mitään oireita, mutta jos olet äärimmäisen herkkä valkosipulille,
tee oma pesto ilman valkosipulia. Tästä blogista löytyy punaisen peston
ohje (klik!), mutta se ei puolestaan sovi refluksikolle.
Mutta kaupan tavallinen pesto on tosiaan aina käynyt minulle hyvin
etenkin, kun fodmapit on muista ruoka-aineista rajattu minimiin.

Ohjeella syntyy annos kahdelle.


Tarvitset:

1 iso kesäkurpitsa tai 2 pientä
2 rkl pestoa (jos olet hyvin herkkä valkosipulille,
tee pesto itse ilman valkosipulia)
2 rkl öljyä
2 rkl auringonkukansiemeniä
vähälaktoosista fetajuustoa
3 dl katkarapuja
3 tl kuivattua ja nippu tuoretta korianteria
1 tl kurkumaa
sormisuolaa


Pese kesäkurpitsa hyvin ja vuole kuorimaveitsellä siitä
ohuita, tagliatellea muistuttavia suikaleita. Kurpitsan
sisintä siemenosaa ei kannata käyttää tähän ruokaan, mutta
säästä se toki käytettäväksi jollain muulla aterialla.
Aseta suikaleet kulhoon ja sekoita niihin hyvin kaksi
ruokalusikallista pestoa. Lisää myös pari hyppysellistä sormisuolaa.

Kaada kuumalle pannulle öljyä ja lisää joukkoon katkaravut,
kurkuma ja kuivattu korianteri sekä hyppysellinen suolaa.
Paista katkarapuja minuutin verran ja lisää joukkoon auringonkukansiemenet.
Paista siemeniä ja katkarapuja vielä pari minuuttia ja ota liesi pois
päältä. Asettele kesäkurpitsasuikaleet lautasille. Lisää fetat pannulle
aivan hetkeksi juuri ennen tarjoilua. Nostele katkarapufetakastike pannulta
kesäkurpitsaspagetin päälle ja ripottele kyytiin vielä tuoretta
korianteria. Nauti heti.

Todella nopeaa, todella herkkua.






4 kommenttia:

  1. Hei! Kirjoittelin blogiini tämän viikon parhaita juttuja, ja sinunkin blogisi löytyy kyseisestä jutusta. Kiitos siis yhdestä viikon parhaasta blogista! :)

    Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olenpa otettu! Todella kiva kuulla, että molemmat blogini ilahduttivat sinua tällä viikolla. Ihan huippu homma :) Rentoa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  2. Oi oi kuulostaa ja näyttää hyvältä. Pakko tehdä joku päivä!

    VastaaPoista