lauantai 19. syyskuuta 2015

Uuniperunat katkarapu- ja feta-pestotäytteellä







Tässä on todella lyömätön ruoka tarjottavaksi vieraille rennolla päivällisellä.
Kun olet tehnyt kylmät täytteet ja vaikka salaatin jo valmiiksi, ei vieraiden tuloon
tarvitse ajoittaa muuta kuin perunat. Uuniperunat ovat myös mahtava arkiruoka
silloin, kun ei jaksa nähdä ihan valtavan paljon vaivaa, mutta haluaa syödä
hyvin ja terveellisesti.

Pähkäilin tämän ohjeen kanssa, mitä ihmettä laittaisin uuniperunoiden täytteisiin,
jotta niistä tulisi todella maukkaat, eikä täyte maistuisi ainoastaan
jogurtilta. Kehitinkin lopulta täytteet, joiden valmistaminen on tosi
simppeliä, mutta joissa on makua yllin kyllin. Olen näihin todella tyytyväinen.

Fetatäytteen voit muunnella broilerille ja katkaraputäytteen vaikka lohelle
tai tonnikalalle, jos haluat enemmän vaihtoehtoja.


Täytteen pohjaan tarvitset:
75 g vähälaktoosista ja vähärasvaista creme fraichea
4-5 rkl turkkilaista jogurttia

Näitä pohjia tein kaksi, yhden katkaraputäytteelle ja yhden fetatäytteelle.

Fetatäytteeseen tarvitset pohjan lisäksi:
100 g vähälaktoosista vähärasvaista fetajuustoa
1 rkl yrttimaustetta
1 tl kuivattua persiljaa
1/2 rkl sormisuolaa
1 rkl pestoa
basilikaa koristeluun

Katkaraputäytteeseen tarvitset pohjan lisäksi:
150g sulatettuja katkarapuja
1 rkl kaprismarjoja
nippu tilliä
1/2 rkl sormisuolaa
1 rkl yrttimaustetta

Tästä syntyy täytteitä 2 hengelle. Perunoita voi tehdä niiden koon mukaan
sen lukumäärän, jonka itse haluaa syödä. Perunoita kannattaa paistaa foliossa
225 asteessa perunan koosta riippuen noin 1-1,5 tuntia.

Nauti hyvässä seurassa tai ylhäisessä yksinäisyydessä :)


** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
 ** Kurkkaa Muotoseikka-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti