keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Rapeat gluteenittomat piparit







Gluteenittomuus sopii pipaperihin hyvin, sillä gluteenittomilla jauhoilla
pipareista tulee ihanan rapeita ja ilmavia.
Nämä ovat minun lempparipiparini, sillä niissä on kunnolla mausteita
ja vain melko vähän rasvaa. Täällä ohjeella valmistat noin 40 piparia.

Tarvitset:
3 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa
1 dl tummaa ruokosokeria (myös tavallinen sokeri käy)
1 dl tummaa siirappia
100 g vähälaktoosista tai laktoositonta margariinia
1 kananmuna
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa

Sekoita kattilassa kaikki mausteet sekä sokeri ja siirappi ja kiehauta miedolla lämmöllä. Muista
sekoittaa massaa koko ajan, sillä se palaa helposti pohjaan. Kun ruokosokerin kiteet ovat sulaneet
hieman pienemmiksi, nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon margariini ja kananmuna ja sekoita
taas kunnolla. Itse käytin vispilää tässä kohtaa.

Lisää joukkoon lopuksi jauhot, joihin on lisätty ruokasooda, sekoita taikinaksi
ja anna sen jähmettyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.

Kun taikina on jähmettynyt hyvin, ota puolet taikinasta kerrallaan ja
kaulitse se ohueksi, noin 3 millin paksuiseksi levyksi. Käytä taikinan alla melko
runsaasti gluteenittomia jauhoja. Ota levystä muotilla pipareita ja nosta ne
leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 6-7 minuuttia riippuen piparien koosta.

Tarjoile vaikka glögin tai kahvin kanssa.

Oikein hyvää joulua kaikille lukijoille!



** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
 ** Kurkkaa Muotoseikka-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti