torstai 24. maaliskuuta 2016

Maukas kasvispannukakku (gluteeniton)








Hei siellä! Pahoittelut blogin hiljaiselosta. Syy tähän on perheenlisäys,
mutta koetan silti kevään aikana ryhdistäytyä taas myös Vatsan vapaapäivän
osalta. Tänne onkin tullut tosi kivasti uusia seuraajia ja kommentteja.
Tartun vastailuun tuota pikaa.

Äitiyslomalla ei aina ehdi panostaa ruoanlaittoon kovinkaan paljon,
joten nopeat ruoat ovat käteviä. Etenkin sellaiset, joista riittää syötävää
useammaksi päiväksi. Tässä juurikin sellainen herkku.
Meillä tämä pannari katosi parempiin suihin ihan hetkessä. Pannukakun
jämähtämistä olisi voinut odottaa pidempäänkin, mutta nälkäiset suut
söivät herkut nopeasti uumeniinsa.

Tarvitset:
100g vähälakt. tai laktoositonta margariinia
8 dl vähälakt. tai laktoositonta maitoa
3 kananmunaa
4,5 dl gluteenittomia jauhoja (itse laitoin 2,5 dl fin mixiä, 1 dl karkeaa
gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl kaurajauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
2,5 tl kuivattuja yrttejä (itse laitoin Välimeren yrttisekoitusta, joka sopii tällaiseen hyvin)
muita mausteita oman maun mukaan
1 tl suolaa
50g lehtikaalia
puolikas keskikokoinen kesäkurpitsa
1 iso porkkana
2 tl pellavansiemeniä tuomaan rapeutta
2 dl vähälakt. tai laktoositonta juustoraastetta


Sulata margariini mikrossa ja jätä se jäähtymään.
Vatkaa kulhossa yhteen puolet maidosta sekä munat.
Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe, psyllium, suola sekä mausteet ja lisää seos
vatkaten munamaitoon. Vatkaa joukkoon sulatettu margariini sekä loput maidosta.
Revi lehtikaalien lehtiosat (jätä ruodit pois) pienemmiksi paloiksi.
Raasta karkealla terällä kesäkurpitsa, porkkana ja juusto.
Sekoita kaalit, porkkanaraaste ja kesäkurpitsaraaste kulhossa ja mausta suolalla.
Kaada taikinaseos leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunipeltiin.
Levitä päälle kasvikset ja juustoraaste, ja painele niitä hieman taikinan sekaan.

Paista 220-225 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna seisoa noin vartti ennen tarjoilua, niin pannari jämähtää.



** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
 ** Kurkkaa Muotoseikka-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **




5 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä herkulliselta, pitäisi laittaa kokeiluun :) hei ja onnea perheenlisäyksen johdosta <3

    VastaaPoista
  2. Onko sinulla omaa kokemusta tai tarkempaa tietoa speltin ja kauran sopivuudesta ibs:ssä? Olen luullut, että ne sopisivat, mutta nyt kun olen tutkinut asiaa tarkemmin (mm. Monashin nettisivuilta ja sovelluksessa), näyttäisi, että speltti käy vain hapantaikinasta tehtynä leipänä. Lisäksi suuri osa heidän testaamiaan kaurahiutaleita ei sovi. Kaurajauhoa en sovelluksesta löytänyt. Olen viime viikkoina syönyt isoja määriä Lidlin myymää 100% luomukauraleipää, mutta vatsani ei suinkaan ole voinut hyvin. Tosin osa syy on varmasti syömässäni tummassa suklaassa ja kahvissa, niitä on myös kulunut aika paljon.

    VastaaPoista
  3. Tiedätkö voiko ibs:ssä syödä ITSETEHTYÄ tomaattimurskaa? Meinaan jos tomaatti on sallittua niin voihan niistä tehdä kastikkeita?

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. I had the best gluten free pizza ever in Helsinki !! It was great meeting you at Habitare and I was really impressed by the city.

    VastaaPoista