maanantai 3. marraskuuta 2014

Suolaiset maissimuffinit Välimeren tapaan





Maissipolenta on maukasta lisukkeena, mutta hoksasin taannoin, että sitä voi käyttää
myös leivonnassa. Se sopii erinomaisesti vuoissa tehtäviin leivonnaisiin, jolloin
se pysyy paremmin kasassa. Tällä ohjeella teet maukkaita välimerellisiä
maissimuffineita polentasta - vaikkapa juhliin tai brunssille.

Tarvitset:
2,5 dl gluteenitonta jauhoa
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suola
1/2 tl ruokasoodaa
1,5 dl polentaa
1,5 dl makeaa purkkimaissia
70 g sulatettua voita
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl vihreitä oliiveja
15 kpl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
haluttaessa myös fetaa

Sekoita ensin yhteen kuivat ainekset. Sekoita sitten yhteen sulatettu voi, kananmunat, 
maito, pilkotut oliivit, tomaatit ja fetat, ja kaada märät ainekset kuiviin. Sekoita kunnolla.
Seos on alkuun melko löysää, mutta polenta turpoaa nopeasti. Älä siis hätäile ja lisää
enempää polentaa tässä vaiheessa.

Kaada massa joko paperilla vuorattuihin peltisiin muffinivuokiin tai silikonivuokiin.
Paista uunissa 180 asteessa, 20-30 minuuttia.

Näistä tuli todella maukkaita ja yhdestä muffinista tuli todella kylläiseksi.

Pohja tähän ohjeeseen on peräisin Koko Suomi leipoo -ohjelmasta.
Olen kuitenkin muuttanut ohjetta reilusti sopimaan juuri fodmap-ruokavalioon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti