tiistai 14. lokakuuta 2014

Punainen pesto




Pestohan on ihanaa. Vatsaongelmaiselle pinjansiemenien yletön syönti vaan
voi aiheuttaa vaivoja. Siksi kehitin oman ohjeen punaiselle pestolle.
Tässä ohjeessa on hieman tavallista enemmän tomaattia ja parmesania
ja vähemmän pinjansiemeniä. Pinjansiemeniä ei toki tarvitse pelätä, sillä
niissä on paljon vähemmn fodmapeja kuin monissa muissa pähkinänsukuisissa
raaka-aineissa. Joten kokeile peston syömistä rohkeasti mutta kohtuudella.

Ainekset:
9 siivua tai 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
0,5 dl pinjansiemeniä
2,5 dl oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
1,5 dl parmesania raasteena (jos löydät vähälaktoosista, hyvä)
1,5 tl suolaa
mustapippuria
n. 2 rkl sitruunan mehua

Hienonna pinjansiemenet ensin blenderissä yksinään. Lisää koneeseen sitten
muut ainekset paitsi öljy. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää sitten öljy koneen
pyöriessä hiljalleen kaataen.

Syö gluteenittoman pastan tai salaattien kera. Ah!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti