torstai 6. marraskuuta 2014

Syntisen hyvät uunijuurekset




Tämä on niin sanottuja perusohjeitani. Kun tein ensi kertaa näitä uunijuureksia,
niistä tuli niin hyviä, että tein niitä sitten joka viikko sen jälkeen jonkin aikaa.

Vatsa pitää pehmeäksi kypsennetyistä juureksista, eikä mikään näistä sisällä
juuri lainkaan fodmappeja, eli tämä sopii loistavasti vatsavaivaiselle. 
Jos olet refluksiongelmainen, vähennä mausteiden määrää ja kypsennä
juurekset todella pehmeiksi. Yrttejä voit kuitenkin laittaa huoletta, sillä
ne harvoin hapottavat.

Tarvitset:
porkkanaa
palsternakkaa
perunaa
kesäkurpitsaa, jos haluat

Lohko kaikki vihannekset paloiksi, perunat ja kesäkurpitsat hieman isommiksi kuin muut.
Laita lohkot isoon kulhoon ja lisää merisuolaa tai sormisuolaa (refluksioireisille ennemmin
jodioitua pöytäsuolaa), mustapippuria (refluksisen kannattaa jättää pois), runsaasti timjamia,
oliiviöljyä ja reilusti kasvisfondia. Sekoita kulhossa niin, että mausteet tarttuvat kaikkiin
juureksiin ja kesäkurpitsaan.

Kaada voideltuun uunivuokaan. Paista uunissa 210 asteessa 40-45 minuuttia. 
Sekoita juureksia paiston aikana ainakin kerran.

Ihan ykköslisäke!



2 kommenttia:

  1. Hei Vilja! Minkä kanssa olet tarjoillut näitä uunijuureksia? Ajattelin kokeilla. Kiitos paljon ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tarjonnut näitä mm. uunibroilerin ja paistettujen kalapihvien kanssa. Käytännössähän sopivat tosi monen proteiinin kylkeen. Pääsiäisenä mm. lammaspaistin kaveriksi.

      Poista