tiistai 14. lokakuuta 2014

Treenaajan raparperitorttu






Tässä on torttu, jota voi hyvällä omatunnolla syödä.
Se sopii paitsi vatsaongelmaiselle myös treenaajalle. Tortussa on erittäin paljon
proteiinia eikä ollenkaan jauhoja. Mitäs siihen sanotte?
Tätä reseptiä voi myös soveltaa vaikka mustikka- tai vadelmatortuksi,
luova soveltaminen ei pääsääntöisesti ole pahitteeksi keittiössä. 

Pohja:
3 dl kaurajauhoja (osan voi korvata perunajauhoilla)
1,5 tl kanelia
1tl kaardemummaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl sokeria, steviaa tai makeutusjauhetta

4 munanvalkuaista
2 banaania murskattuna (soseutetaan haarukalla)
1 dl maustamatonta laktoositonta jogurttia tai rahkaa

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Sen jälkeen sekoita toisessa kulhossa kosteat aineet keskenään. Kun kuivat ja märät aineet on sekoitettu kahdessa eri kulhossa, ne vatkataan keskenään yhteen. Voila - torttupohjan taikina on valmis. Kannattaa huomata, että taikina jää melko löysäksi, 
eli on enemmän kakkutaikinan oloinen kuin piirakkataikinan oloinen. Ei siis syytä huoleen, jos 
taikinasi on lötköä.

Täytteen ainekset:
150-250g laktoositonta tai hyla-rahkaa, itse tykkään laittaa reilummin
pohjaan käytettyjen munien keltuaiset, eli 4 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria (raparperin kanssa laitan vähän enemmän sokeria kuin tuon)

Vatkaa täytteen ainekset yhteen.
Kaada pohjataikina voideltuun irtopohjavuokaan. Pohjan päälle asetellaan raparperit (tai mustikat, vadelmat jne.) niin, että koko taikinapohja täyttyy niistä. Päällimmäiseksi kaadetaan täyte.

Koko komeus paistetaan 175 asteessa vähintään puoli tuntia.
Annetaan hieman jäähtyä ja asettua ennen vuoan reunuksen poistamista.

Tämä torttu on niin kesäinen, että me teemme sitä mökillä joka visiitillä.




1 kommentti:

  1. Kiitos tästä ihanasta torttuohjeesta! Ihanan täyteläinen ja rahkaisa torttu ilman ylimääräisiä sokereita ja ainesosia. Tein tätä heti keväällä, kun raparperit olivat käyttöikäisiä ja tämä vei niin minun, mieheni kuin appivanhempienikin kielen mennessään! Taas nyt viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä uudelleen, ettei erkaannu liikaa tästä ihanuudesta :)

    VastaaPoista